12.1.11

Série filmových večerů na téma Transformace

Centrum pro studium populární kultury (CSPK) si Vás dovoluje pozvat na filmový večírek "Guns, trucks and rock´n´roll aneb slovenský bollywood ze zlatých devadesátých"

Promítání je součástí série filmových večerů na téma "Transformace", která probíhá od ledna do května 2011 každou třetí středu v měsíci.

KDY: 19. ledna 2011 v 19:00

KDE: v Prostoru Underground - Křižíkova 45, Praha 8 – Karlín, www.prostor-underground.cz

Vstupné dobrovolné.



Na začátek naší miniserie Vás seznámíme s filmem těžícím z atmosféry divoké transformace bez zábran a hranic, kdy se všechno zdálo možné. Autorům, mísícím ve snaze natočit film v hollywoodském stylu romantický muzikál s postsocialistickým neorealismem a béčkovým akčňákem, se podařilo přiblížit kvalitám indické filmové produkce. Dobový produkt a zároveň názorná výpověď o své době.

V průběhu večera Vás také seznámíme s pokroky v našich projektech, jako je připravovaná konference „Populární kultura a česká identita“, workshopy „Regionální identita v obrazech populární kultury – příklad Moravy a Saska“. Dozvíte se také něco o dechovce jako úspěšném českém folkloru nebo moravanství a jeho nositelích.

Těšíme se na vás!

No comments:

Post a Comment