25.6.11

CSPK se v Unijazzu válelo na hromadě

V úterý 21. června 2011 se uskutečnila v pražském Unijazzu každoroční valná hromada Centra pro studium populární kultury (CSPK). Bodů k projednání bylo poměrně hodně, a to jak těch, co hodnotily minulý rok, tak těch, které se týkaly vyhlídek na rok nastávající. Stěžejní událostí uplynulého období byla jistě konference „Populární kultura a česká identita“, která se konala v Moravské Třebové (více ke konferenci lze dohledat na těchto stránkách). Neskromně si troufáme říct, že proběhla úspěšně. Další společnou aktivitou Centra byly filmové večírky s tématem „transformace“, dále pak komponované výjezdní večery, propagující CSPK mimo Prahu a Brno, tentokrát v Hradci Králové a Plzni. Někteří členové CSPK prezentovali sdružení i v rámci svých individuálních vystoupení na různých konferencích a v neposlední řadě také v rámci cyklu přednášek na Filozofické fakultě UK v Praze.



Nejvíc času jsme ale věnovali plánům do bližší i vzdálenější budoucnosti. Padlo rozhodnutí, že přes úspěch konference nemá Centrum kapacity organizovat ji každý rok, proto se zřejmě ustálí dvouletý cyklus. CSPK také od října 2011 naváže na sérii filmových večírků a rozšíří ji na celý akademický rok. Zřejmě se však změní prostor pro jejich konání, aby se více přiblížil studentům. Ve hře je klub K4 v budově FF UK v Praze v Celetné ulici. V rámci snahy o proniknutí do regionů se CSPK v srpnu zúčastní hudebního festivalu Zvuky léta v západočeském Tachově. Zaniknout by neměla ani myšlenka komponovaných večerů. CSPK se chystá znovu do Hradce Králové a nově do Liberce. V co nejkratší době bychom také rádi vylepšili náš blog případně vytvořili webové stránky.



V závěru valné hromady došlo k volbě nového vedení. To staré bylo pro nečinnost některých členů jako celek odvoláno. Ondřeje Daniela v roli prezidenta vystřídal Tomáš Kavka. Obsazení dalších funkcí a rady je k dohledání v zápisu z valné hromady, který na vyžádání poskytneme.

No comments:

Post a Comment